Δώρα Σατολιά: Από βραβευμένη σολίστ στο Carnegie Hall, πρωτοπόρος παραγωγός αθλητικών – χορευτικών διοργανώσεων

Από βραβευμένη σολίστ στο Carnegie Hall, πρωτοπόρος παραγωγός αθλητικών – χορευτικών διοργανώσεων

Την Δώρα Σατολιά την γνωρίζουμε χρόνια και αν δεν την έχετε γνωρίσει ήδη σας την συστήνουμε εμείς, αλλά η σύσταση αυτή είναι σχετικά δύσκολη γιατί η Δώρα Σατολιά είναι πολυδιάστατη και πάντα ανανεωμένη με καινούργιους στόχους και κατευθύνσεις ανοίγοντας δρόμους και χαράζοντας πορεία για αυτούς που χρόνια την ακολουθούν στα δικά της βήματα.

Βραβευμένη πιανίστα με μεγάλη διεθνή καριέρα σολίστ απόφοιτος του ξακουστού Juilliard School εκεί που τα μεγαλύτερα ταλέντα όλου του κόσμου ονειρεύονται την είσοδο τους στο ναό των καλλιτεχνών. Εκείνη μπαίνει με υποτροφία παμψηφεί αβίαστα με υποτροφίες, πρώτα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς,  διακρίσεις και αναγνωσιμότητα από 10 ετών ως παιδί θαύμα στους κύκλους των μεγάλων της κλασσικής μουσικής.

Στα 17 της μόλις έρχεται η μεγαλύτερη διάκριση από την Ελλάδα το Χρυσό Μετάλλιο Ανδρέα και Ιφιγένειας Συγγρού για την διπλωματικές της εξετάσεις ως σολίστ πιάνου από το Ωδείο Αθηνών για την εξαιρετική της μουσική ιδιοφυΐα και κατανόηση μεγάλων έργων της κλασσικής μουσικής φιλολογίας. Αυτό ήταν μόνο η αρχή και η απογείωση στη Νέα,Υόρκη συνέχισε τη λαμπρή πορεία της με περιοδείες ως νικήτρια διεθνών διαγωνισμών πιάνου εμφανιζόμενη στις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιακών χορών όπως το Carnegie Hall Νέας Υόρκης Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Cite de la,musique στο Παρίσι, Albert Hall στην Αγγλία και άλλα πολλά.

Στο απόγειο της πορείας της αποφασίζει και κάνει την ανατροπή… Απομακρύνεται από τη μουσική και κάνει σαφή στροφή με την ενασχόληση της στον αθλητικό χορό προκαλώντας την απορία αλλά και την δυσαρέσκεια των ακόλουθων της. Το μεγάλο γιατί παραμένει αναπάντητο για το μέγεθος του ταλέντου και της επιτυχίας της ως πιανίστα. 

Εκείνη ξεκινά κάτι καινούργιο από το μηδέν στα 25 της σπουδάζοντας αθλητικό χορό, και μ αυτό οριστικά φεύγει από το προσκήνιο της κλασσικής μουσικής αφήνοντας πίσω της ένα τεράστιο βιογραφικό.

Η πορεία στο χορό προκαλεί πάλι αίσθηση αφού κατάφερε να ασχοληθεί επαγγελματικά με επιτυχία και να ξεχωρίσει με πρωτοπόρα βήματα φέρνοντας νέα εποχή στην Ελλάδα στον αθλητικό χορό δημιουργώντας διοργανώσεις δικές της που αποκτούν παγκόσμια εμβέλεια όπως πανελλαδικούς και διεθνείς  διαγωνισμούς χορού, Superstars χορευτικά show, παγκόσμια σεμινάρια πρωταθλητών χορού, εκπαιδευτικές εκδρομές, τηλεοπτικά show και άλλα πολλά.

Το όνομα της γίνεται γνωστό άλλη μια φορά ως η σημαντικότερη παραγωγός πρωτοπόρων διοργανώσεων στους κύκλους των ανθρώπων του αθλητικού χορού εμπνέοντας κύρος, σεβασμό και αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο.  Τα οράματα της φαίνεται να μην σταματούν και πάντα αν προσδιορίζονται.

Τι είναι αυτό που σε κρατάει σε εγρήγορση και ανανέωση πάντα;
Η ίδια η έννοια της εγρήγορσης και η χαρά που μου δίνει αυτή η αδρεναλίνη, το ρίσκο, η δημιουργία και τέλος η αγάπη για την τέχνη και τους ανθρώπους που μόνο μέσα από αυτήν οι άνθρωποι ανοίγουν και ενώνουν τις ψυχές τους.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου και τις δραστηριότητες σου σε 10 χρόνια από τώρα;
Δεν το γνωρίζω ειλικρινά, το αύριο το φτιάχνω με την απόλυτη προσήλωση μου στο σήμερα. Όσο πιο αποδοτικά αφιερώνομαι στο σήμερα, το αύριο μου αποκαλύπτεται από μόνο του.

Θα σε δούμε πάλι σε συναυλία πιάνου; Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να σε ακούσουν πάλι και προσδοκούν και αυτή την ιδιότητα σου
 Δεν το γνωρίζω άμεσα αυτό, δεν το αποκλείω.. όμως δεν είναι στα άμεσα σχέδια μου. Η μουσική με προίκισε με μια τεράστια κληρονομιά ήθους, αξιοπρέπειας, καλλιέργειας και ανώτερης αντίληψης των πραγμάτων. Είμαι ευγνώμων για αυτή την περιουσία  που με συντρόφευε από μικρό παιδί και γι αυτό οφείλω αν θα εμφανιστώ πάλι να ανταποδώσω με  απόλυτο σεβασμό και σοβαρότητα έτσι όπως αρμόζει στο περιεχόμενο της κλασσικής ανθολογίας και των αληθινών καλλιτεχνών.

Παρακολουθούμε λοιπόν και η πορεία θα είναι αποκαλυπτική άλλη μια φορά.. για τρίτη φορά ! Έπεται συνέχεια, και καλή επιτυχία σε ότι κάνεις!

Σ ευχαριστώ πολύ ! Σ ευχαριστώ για όλα και για την δική σου συμβολή στην δική μου εξέλιξη και πορεία

Scroll to Top