Βίντεο: Χόρεψαν με την ψυχή τους στο Διεθνές Φεστιβάλ Ζεϊμπέκικου -Ο πιτσιρικάς που έκλεψε την παράστασηΠηγή: iefimerida.gr – Βίντεο: Χόρεψαν με την ψυχή τους στο Διεθνές Φεστιβάλ Ζεϊμπέκικου -Ο πιτσιρικάς που έκλεψε την παράσταση – iefimerida.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ζεϊμπέκικου στην Αθήνα την Κυριακή 21 Ιανουαρίου.

Η Αθήνα χόρεψε σε ρυθμούς… 9/8 σε ένα τριήμερο Φεστιβάλ Ζεϊμπέκικου που κέντρισε τα βλέμματα και τις εντυπώσεις από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου στο Αθλητικό Κέντρο ΔΑΪΣ, στο Μαρούσι.

Ένα τριήμερο που διοργάνωσε η παραγωγός και διοργανώτρια χορευτικών και μουσικών εκδηλώσεων Δώρα Σατολιά.

Όπως διαβάζουμε στο cyclades24.gr, στο διαγωνιστικό κομμάτι την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Κότιας από το Πλατανόρεμα Κοζάνης, ο οποίος χάρισε την υποτροφία στον δεύτερο νικητή της κατηγορίας, ένα παιδί μόλις 8 ετών με μοναδικό ταλέντο και αγάπη για το ζεϊμπέκικο. Ο μικρός Ανδρέας Αναγνωστόπουλος κέρδισε δίκαια τη 2η θέση και τις εντυπώσεις.

Την 3η θέση πήρε ο Κύπριος Μάριος Κοντόπουλος στην κατηγορία Solo Open to the world Zeimpekiko.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ζεϊμπέκικος χορός έχει ταυτιστεί με τη λαϊκή παράδοση και με την Ελλάδα και έχει πρωταγωνιστήσει στη διαμόρφωση της ελληνικής λαϊκής μουσικής στον 20ό αιώνα, ενώ έχει ενταχθεί στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, συμβάλλοντας καθοριστικά στη μελέτη, τη διατήρηση και τη διαφύλαξη αυτών των σημαντικών στοιχείων που έχουν καθορίσει τον ελληνικό ήχο τόσο μέσα στη χώρα όσο και στο εξωτερικό.

Πηγή: iefimerida.grΒίντεο: Χόρεψαν με την ψυχή τους στο Διεθνές Φεστιβάλ Ζεϊμπέκικου -Ο πιτσιρικάς που έκλεψε την παράσταση – iefimerida.gr

Scroll to Top